U poštanskom se sandučiću jednog dana našlo pismo oslovljeno na gradonačelnika koje je potpisalo 12 – ero mladih iz Radničke ulice s inicijativom izgradnje skate parka.
U pismu je stajalo: „Molimo g. Novosela da u Radničkoj ulici umjesto parka izgradi skate park zato što u Jaski toga nema. Jaska bi po tome bila malo značajnija u cijeloj okolici“, a potpisala ga je ekipa iz Radničke: Jan, Mia, Helena, Laura, Tin, Leon, Martin, Ivana, Tia, Ivan, Nikola i Ana.


Kroz nekoliko sastanaka sudjelovali su u kreiranju projekta, a u srijedu, 5. travnja, zajedno s gradonačelnikom i službeno su otvorili svoj skate park.
Njihove je ideje u glavni projekt uklopio arhitekt Damir Krajnik s Arhitektonskog fakulteta, a radove vrijedne više od 150 tisuća Eura od čega je ostvareno i sufinanciranje u iznosu od 26,5 tisuća Eura iz Zagrebačke županije izveo je GIP SIROVICA iz Jastrebarskog. Osim skate parka, investicija je uključila i dječje igralište te uređenje hortikulture, pješačkih staza i urbanu opremu.
„Posebno me vesele inicijative mladih koji žele pozitivne promjene u svojem okruženju, a pohvalno je što su se, uz skate park, mladi „izborili“ i za dječje igralište za one nešto mlađe. Pozivam i druge mlade da nam se jave sa svojim inicijativama koje ćemo rado saslušati i zajedno s njima pokušati realizirati“, istaknuo je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

2023 04 05 Jaska skate park 1
U ime inicijatora Gradu su zahvalili Tia, Ivana i Sebastijan, sretni što su mogli sudjelovati u izgradnji skate parka koji već uvelike koriste njihovi vršnjaci iz cijeloga grada.
Otvorenje je uveličao band STUDIO 16 iz Osnovne škole „Ljubo Babić“ pod vodstvom Maje Kraljev, sastavljen od sjajnih mladih glazbenika, a to su glavni vokali Ema Borošić i Ria Zbiljski, prateći vokali Bruna Šporčić i Tara Mataušić, bas i solo gitara Rafael Fabijanić, solo gitara Borna Pintur, Ema Golubić na klavijaturama i Luka Poljančić na bubnjevima.

2023 04 05 Jaska skate park 2
I prateći plakat djelo je još jednog jaskanskog kreativca, mladog studenta dizajna, Noela Reškovca, pa svakako možemo reći kako je ovaj projekt pokrenuo mlade kojima poručujemo da i dalje budu aktivni u zajednici.

2023 04 05 Jaska skate park 3