U sportskoj dvorani i vanjskom igralištu Osnovne škole Ljubo Babić obilježili smo Hrvatski olimpijski dan!

Zajedničkom suradnjom Sportske zajednice Grada Jastrebarskog, OŠ Ljubo Babić, Dječjeg vrtića Radost, te sportskih klubova, Karate kluba Jastreb, Judo kluba Jaska, Kickboxing kluba Jastreb, Rukometnog kluba Jaska, Košarkaškog kluba Jaska i Svetojanskih mažoretkinja, pokazali smo dio aktivnosti naše sportske obitelji koja funkcionira u Gradu Jastrebarsko.

košarka 1
Preko 370 učenika razredne nastave i četiri predškolske grupe dječjeg vrtića Radost u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni uživo je imalo priliku isprobati i aktivno sudjelovati u onome što su članovi klubova demonstrirali.

kickboxing 1


Hrvatski olimpijski dan (HOD) 10. rujna posvećen je datumu utemeljenja, odnosno osnutka Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO). Danas je HOD opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, kao i razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Ovom prigodom svi sudionici obučeni su u bijelu majicu koja na simboličan način također predstavlja prijateljstvo među ljudima kao što to čini „zastava prijateljstva“, odnosno olimpijska zastava bijele boje sa pet isprepletenih krugova.
Osim navedenog, cilj ovog obilježavanja također je potaknuti one najmlađe da se uključe u sport i redovnu tjelesnu aktivnost.

judo 1
Kao uspomenu na današnji dan, prisutnima je poklonjen prigodni bijeli ruksak u kojim se nalazio letak sa kontaktima trenera svih dvoranskih klubova radi upisa i dodatnih informacija.
Ovim putem također pozivamo i sve roditelje da odvedu svoju djecu na probne treninge jaskanskih klubova!

IMG 20230911 085956 resized 20230911 020443795