JASTREBARSKO, 20. veljače 2024. – Sportska zajednica Grada Jastrebarskog i ove je godine organizirala dodjelu nagrada najboljim sportašima koji su svojim rezultatima obilježili 2023. godinu.

Najbolji jaskanska sportašica je mlada Nika Markulin, članica Judo kluba Jaska koja je osvojila 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniorke, kao i 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za juniorke. Kao kadetkinja, u 2023. godini osvojila je europsku broncu u Portugalu i odličja na europskim kupovima, a bila je ovo prilika i za čestitke za prvu brončanu medalju u najstarijoj kategoriji seniorki koju je osvojila proteklog vikenda.

Nika Markulin

Najbolji sportaš, Kristijan Rubinić, član Atletskog kluba Jastreb 99, prvak je Hrvatske na 50 km i državni rekorder, a kao član Hrvatske reprezentacije sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu u Indiji i osvojio 38 mjesto. U top 7 završavao na Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu kao i u maratonu te donio kući medalje s brojnih utrka.

sportaši 6

klub Ak Jastreb i Kristijanom

Najbolja ženska ekipa seniorke su Stolnoteniskog kluba Jaska koja se natjecala u najvišem rangu natjecanja, a čine je dvije Jaskanke Viktorija Oslaković i Ivona Ciban, kao i Sara Sušac, Janja Matijašec, Martina Pozder i Ema Marin, dok su treneri Juraj Živčić i Boris Crnilo.

Stk jaska

Seniori NK Jaska Vinogradar najbolja su muška sportska ekipa čiji su članovi Josip Braje, Matija Majkić, Josip Španić, Mario Meter, Matija Krnjus, Tvrtko Nad, Daniel Mićunović, Nikša Kosanović, Martin Miščin, Borna Kordić, Tin Borovec, David Fabijanić, Josip Obradović i Martin Lukina, uz trenera Sanjina Lucijanića, proslavili naslov prvaka jedinstvene županijske lige i ulazak u viši rang natjecanja.

Nk Jaska Vinogradar

Najperspektivnija mlada sportašica članica je Kickboxing kluba Jastreb Eva Matić koja se uz brojne druge rezultate istaknula kao prvakinja Hrvatske u mlađim kadetkinjama, a Jaski je donijela i brojna odličja na svjetskim i europskim kupovima. Najperspektivniji su pak mladi sportaši Matej Gregorić iz Karate kluba Jastreb, osvajač brončane medalje na Prvenstvu Hrvatske te Matej Žamarija iz Kickboxing kluba Jastreb, europski kadetski prvak i prvak Hrvatske u dvije discipline.

Eva Matić i Matej Žamarija 1

perspektivne nade

Na sjajnim je rezultatima sportašima čestitao predsjednik Sportske zajednice Domagoj Šlat naglasivši kako je najvažnija zadaća Zajednice poticati njihov razvoj i pružiti im čvrstu odskočnu dasku za njihov sportski put.
Čestitkama se pridružio gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je istaknuo kako Grad nastoji osigurati što bolje uvjete za sve koji se žele baviti sportom, na vrhunskoj razini poput nagrađenih sportaša, ili rekreativno. „Naravno da tu naš posao nikada ne staje, no kontinuirano se trudimo u razgovoru sa Zajednicom i svima vama odgovarati na vaše potrebe“, dodao je gradonačelnik.

gradonačelnikpredsjednik SZGJ